keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Kivistön linjastosuunnitelman tekeminen on aloitettu!

Olemme HSL:ssä aloittaneet Kivistön alueen linjastosuunnitelman. Tarkoituksena on suunnitella yhdessä alueen asukkaiden ja alueella liikkuvien kanssa uutta bussilinjastoa Kivistöön. Linjastosuunnitelmassa käsitellään linjoja 431, 432, 433(K), 434, 443(K), 444(T), 445(T), 446, 447, 576 ja 616.

Suunnittelualue on karkeasti sanottuna Kivistön suuralue.
Kivistön linjastosuunnitelma kattaa Kivistön suuralueen.
Kivistön nykyinen linjasto on otettu käyttöön vuonna 2015 kehäradan junaliikenteen käynnistymisen yhteydessä. Alueen maankäyttö ja liikkumistarpeet ovat muuttuneet huomattavasti ja alueen asukasmäärä kasvaa voimakkaasti, minkä vuoksi linjastoa on tarpeen tarkastella.

Tarkoituksena on valmistella linjasto, joka palvelee Kivistön nykyisiä ja tulevia asukkaita sekä alueella liikkuvia ihmisiä syksystä 2022 alkaen. Tavoitteena on helpottaa matkustamista keskeisiin kohteisiin ja luoda entistä selkeämpi linjasto. Esimerkiksi suunnitelmassa selvitetään, voisiko tiheimmillä alueilla linjoja keskittää yksittäisille katuosuuksille paremman palvelun luomiseksi.

Kivistön linjastosuunnitelmassa tullaan huomioimaan Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelman esitetyt muutokset. Tulemme tekemään tähän liittyen erillisen blogipostauksen.

Linjastosuunnitelmatyötä tehdään yhdessä Vantaan kaupungin ja HSL:n asiantuntijoiden kesken. Linjastosuunnitelman on tarkoitus valmistua kevään 2020 aikana, ja uuden linjaston mukaisen liikenteen on suunniteltu käynnistyvän syksyllä 2022.

Suunnitteluvaihe syksy 2019-kevät 2020, jolloin päätöksenteko. Linjaston käyttöönotto syksyllä 2022.

Miten sinä voit osallistua suunnitteluun?


Kerromme tässä blogissa suunnittelutyön etenemisestä, ja blogipostauksia kommentoimalla voit osallistua suunnitteluun työn eri vaiheissa. Luemme kaikki kommentit läpi ja vastaamme selkeisiin kysymyksiin. Blogin kautta voit myös olla yhteydessä meihin HSL:n joukkoliikennesuunnittelijoihin. Palautetta on mahdollista jättää myös HSL:n palautejärjestelmän ja asiakaspalvelun kautta.

Blogin lisäksi voit osallistua suunnittelutyöhön myös muilla tavoilla: voit kertoa omista liikkumistottumuksistasi kyselyn kautta, kommentoida linjastoluonnoksia ja osallistua asukastilaisuuteen tai asukastyöpajaan. Kerromme näistä lisää työn edetessä, joten pysy kuulolla!

Auta meitä valmistelemaan houkutteleva linjasto Kivistön alueelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.