tiistai 15. lokakuuta 2019

Kivistön linjastosuunnitelman lähtötiedot

Suunnitelmatyö on alkanut tarpeellisten lähtötietojen keräämisellä. Työn lähtötiedoiksi selvitämme linjojen 431–434, 443–447, 455–465, 576 ja 616 sekä tarvittaessa muiden linjojen nousija- ja kuormitustietoja. Selvitämme myös alueen tärkeimmät vaihtopaikat ja suosituimmat pysäkit.

Bussi ajaa tietä pitkin, metsämaisemaa.
Esimerkiksi linjalta 434 selvitetään matkustajamääriä Kivistön linjastosuunnitelmaa varten.
Olemme saaneet Vantaan kaupungilta päivitetyt maankäyttötiedot (muun muassa asukas- ja työpaikkamäärät alueittain) ja ennusteet tulevasta maankäytön kehityksestä. Erityisen suosittuja matkojen lähtö- ja kohdepisteitä ovat koulut, kaupat ja isot työpaikkakeskittymät, joten nämä tiedot ovat myös olennaisia linjastosuunnittelussa.

Järjestämme asiakastarpeiden selvittämiseksi liikkumiskyselyn lisäksi myös työpajan, jossa suunnittelemme yhdessä alueella liikkuvien kanssa Kivistön linjastoa erilaisten linjastovaihtoehtojen pohjalta. Kerromme tulevasta työpajasta lähiaikoina lisää! Toivomme myös aktiivista blogin kommentointia, jotta saamme parhaan kuvan alueella liikkuvien toiveista.

Olennaisena lähtötietona ovat lisäksi alueen muut liikennepalvelut – huomioimme suunnittelussa paitsi kehäradan junaliikenteen myös kaupunkipyörät sekä Hämeenlinnanväylällä kulkevan U-liikenteen.

Suunnittelussa hyödynnämme myös dataa alueella liikkumisesta yleisesti: Käytössämme on teleoperaattorilta saatua anonymisoitua aineistoa, jonka perusteella selviävät Kivistöstä alkavien ja sinne päättyvien matkojen toiset päät noin kaupunginosatarkkuudella. Tässä datassa ovat mukana kaikki kulkumuodot, myös henkilöautoliikenne – näin saamme paremman näkyvyyden myös piilevään joukkoliikennepalveluiden kysyntään.


Rohkeasti vain kaikki kommentoimaan ja kyselemään täällä blogissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.